De beginjaren
Op 29 september 1933 ziet de Goese korfbalvereniging TOGO (Tot Ons Genoegen Opgericht) het levenslicht. De vereniging heeft bij haar oprichting 20 leden. De eerste korfbalpogingen vinden plaats op een veldje bij de huidige Vogelzangsweg. Dit veld is te klein om wedstrijden te spelen en deze worden dan ook afgewerkt op het sportveld Schengeweide in de buurt van de huidige accommodatie. In 1938 verschijnt het eerste clubblad in een beperkte oplage. Dit clubblad wordt om kosten te sparen, we leven immers in de crisisjaren voor de Tweede Wereldoorlog, na lezing doorgegeven aan een ander clublid.
In 1939 wordt er een loterij georganiseerd om de bouw van een eerste eenvoudige houten kleedgelegenheid te kunnen betalen. De hoofdprijs van de loterij is een retourvlucht Vlissingen – Haamstede. Bij het uitbreken van de oorlog heeft TOGO 30 leden. Door de mobilisatie in 1939 raakt de club 5 leden kwijt en hangt het voortbestaan van de vereniging aan een zijden draad.
Tijdens de oorlog wordt er in verband met allerlei problemen een noodcompetitie gespeeld met clubs uit de directe omgeving van Goes.
In het seizoen 1941/42 wordt het eerste kampioenschap behaald en in 1943 wordt er een juniorenploeg ingeschreven voor de competitie.
Na de oorlog
Direct na de bevrijding is er sprake van een fusie met de handbalvereniging Hellas. Uiteindelijk ging deze fusie niet door. Door de opheffing in 1948 van de vereniging Unitas uit Kloetinge neemt het ledenaantal toe. Een van de leden in die tijd is de latere keeper van het Nederlands voetbalelftal Frans de Munck. Op 23 augustus 1951 laat TOGO voor de eerste keer zien dat men ook goed kan organiseren. De interland Nederland B – Engeland 6-0 wordt voor zo’n 1000 toeschouwers in Goes gespeeld. In 1956 wordt TOGO, nadat Swift uit Middelburg over is gegaan naar de landelijke competitie, kampioen van de eerst klas van de Zeeuwse Korfbal Bond.
Dat TOGO ook in deze jaren al oog heeft voor de jeugd blijkt uit het feit dat in 1957 het eerste schoolkorfbaltoernooi wordt georganiseerd. Een toernooi wat tot eind jaren negentig jaarlijks terugkeert op de lijst van TOGO-activiteiten. Het levert in de loop der jaren een groot aantal nieuwe jeugdleden op. Bij het 25 jarig bestaan organiseert men een groot toernooi en van het KNKV ontvangt men een “bondswimpel”.